luni, 3 martie 2014

PUI IN SOS DE BERE




         Ingrediente:
  • 1 pui de peste 1 kg sau pulpe sau orice alte parti care le preferati din pui,
  • 1 ceapa,
  • partea alba de la un praz,
  • 3-4 rosii,
  • 350 ml bere,
  • 500 ml supa de pui,care se poate prepara si din cuburi concentrate,
  • 4 catei mari de usturoi,
  • 1 frunza de dafin,
  • cimbru tocat,
  • o crenguta rozmarin,
  • sare si piper,
  • 1 lingura faina,
  • cateva linguri de ulei de masline.
        Se spala bine puiul si se taie bucati,se sareaza si pipereaza,se trec prin faina si se pun la prajit in ulei de masline.Dupa ce s-au rumenit frumos,se scot si in uleiul ramas se prajesc ceapa tocata, prazul si usturoiul,de asemenea,tocat.Se adauga rosiile si se lasa sa se inmoaie.Se blendeaza tot acest amestec pana devine un sos fin,se pune iar pe foc,se adauga bucatile de pui, berea, supa si  restul ingredientelor, cimbru tocat,rozmarinul si frunza de dafin.Se lasa sa fiarba totul la foc mic in jur de 40 de minute.La final se potriveste de sare si piper.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu