duminică, 9 martie 2014

SALATA DE ICRE DE STIUCA


        Este un aperitiv nelipsit de pe mesele romanilor la fiecare sarbatoare,buna si gustoasa trebuie consumata cu moderatie datorita cantitatii de ulei pe care o contine.
        Sunt cateva reguli de care trebuie tinut cont in ce priveste icrele:intotdeauna foarte proaspete se baga la congelator fara sare si se decongeleaza in frigider;se prepara reci si se mesteca intr-un singur sens pentru a nu se taia;daca aveti nesansa sa se taie,intr-un alt castron se pune o lingurita de icre si o lingura de gris fiert si racit si se mesteca bine punand din compozitia taiata putin cate putin;este recomandat ca icrele sa se gateasca intr-un bol de plastic sau de ceramica.
       Asadar,avem nevoie de circa 200 g icre,500 ml ulei de floarea soarelui,2 lamai,o ceapa mica,sare.
       Icrele scoase de la frigider se mesteca cu o lingura de lemn,se curata de pielite,se adauga sare si zeama de la jumatate de lamaie si se continua cu mestecatul.Cand devine ca o pasta de trece la mixer si se toarna putin cate putin uleiul si alternativ lamaia.Se gusta pentru a verifica de sare si se continua mixarea pana la terminarea uleiului.La final se gusta pentru a nu fi gretoase, eventual se mai adauga zeama de lamaie si se adauga ceapa tocata foarte fin .Se amesteca cu lingura de lemn.E bine la mixat sa mentinem acceasi viteza.
      Se pot servi sub forma de tartine sau se pot umple diverse legume cu aceasta minunata salata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu