joi, 6 martie 2014

BUDINCA DE OREZ CU MERE


         Este o reteta delicioasa pentru copii care poate fi servita si ca desert si ca gustare. Este hranitoare si foarte gustoasa.
         Ingrediente: mere 0,5 kg,3 oua,50 g de unt,3 linguri zahar brun,2 linguri de faina, vanilie, 100 g orez, 1 lingura ulei floarea soarelui ,300 ml lapte dulce.
         Merele se curata de coaja si se taie cuburi potrivite de mari.Tava  se unge cu lingura de ulei, inclusiv pe pereti si se aseaza merele taiate.Peste mere se presara o lingura de zahar brun si se baga la cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute pana incepe sa se inmoaie.
        Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat in mai multe ape.Se fierbe pana se inmoaie orezul si laptele este absorbit.
       Untul se bate cu 2 linguri de zahar,se adauga ouale unul cate unul si cativa stropi de vanilie, apoi faina si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
        Peste merele din cuptor se aseaza orezul distribuit pe toata suprafata si apoi compozitia de oua.Se mai lasa la cuptor in jur de 30 de minute la foc potrivit pana ce compozitia de deasupra este bine coapta.Se rastoarna pe platou si se serveste rece.

         


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu