Avem nevoie de :
- un pui,
- 1/2 lingurita de rozmarin tocat,
- 1 lingurita de boia dulce de ardei,
- 1 lingurita de sare,
- 2 linguri ulei de masline,
- piper,
- 2 lingurite zahar brun.
- 1 lingurita de curcuma.
- 3 cepe rosii potrivite de marime,
- 2 linguri de unt,
- 1 cana de vin rosu sec,
- 3 linguri de zahar brun,
- 1 lingurita de cimbru tocat
Pentru sosul de ceapa,se toaca marunt ceapa si se pune intr-o tigaie untul la topit.Se adauga ceapa si se lasa in jur de 10 minute la foc mic pana se inmoaie.Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste atunci cand se adauga putin cate putin si vinul rosu.Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.La final se toaca cimbru si se adauga la sos.Merge foarte bine la friptura de vita dar este bun si la cea de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu