sâmbătă, 16 februarie 2013

PRAJITURA KRANTZ


O PRAJITURA DELICIOASA

    Pentru BLAT avem nevoie de :

  • 7 albusuri,
  • 7 linguri de zahar,
  • 150 grame de nuci macinate,
  • 5 linguri faina,
  • vanilie,
  • sare.
       Se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare,se adauga nucile, faina  si esenta de vanilie si se amesteca usor.Se coace in tava tapetata cu unt si faina in jur de 30 de  minute.
       Pentru CREMA, se freaca un pachet de unt (200 g) cu 2 plicuri de zahar vanilat,iar cele 7 galbenusuri se pun la bain-marie cu 7 linguri de zahar pana se ingroasa.Cand se racesc se adauga la untul spuma putin cate putin.
    KRANTUL se face din 100 de grame de zahar si 50 grame de nuci.Se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic se adauga nucile cand zaharul s-a topit si se pun pe tocatorul umed.Se lasa pana se intaresc bine si apoi se zdrobesc,in cazul meu cu sucitorul.
     Peste blatul de albusuri se intinde crema si apoi se presara nucile caramelizate.DIVIN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu