duminică, 23 martie 2014

PRAJITURA CU CIRESE GALBENE

         Ciresele ca sunt rosii,galbene,negre sau mai stiu ce alta culoare, sunt bune toate,asa ca aceasta reteta o recomand tuturor care prefera fructele in prajituri.Este o prajitura pufoasa si foarte aromata ,ideala pentru copii. 

         Ingrediente pentru o tava de 20/30 cm:

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri de ulei,
  • 9 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 300 g cirese,
  • 1 lingura de amidon sau faina.
      Se tapeteaza tava cu hartie de copt.Se bat ouale intregi cu zaharul tos,cel vanilat si praful de sare pana ce compozitia se ingroasa si devine spumoasa.Se adauga uleiul,faina si praful de copt si se amesteca pana la omogenizare.Trebuie sa fie o compozitie putin mai consistenta decat cea normala de pandispan.Cirese spalate si scurse se trec prin amidon sau prin faina.Se aseaza compozitia in tava si cirese se distribuie uniform peste compozitie.Se coace la foc mic circa 40 de minute.Se pudreaza si se poate servi simpla sau cu frisca batuta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu