sâmbătă, 8 martie 2014

FOCACCIA CU IERBURI AROMATICE SI MASLINE



       Ingrediente:
  • 500 g faina,
  • 1 cub de drojdie proaspata mic(25g),
  • 1 lingurita zahar,
  • 2 cani de apa,
  • 100 ml ulei de masline,
  • 1/2 lingurita de rozmarin uscat si tocat,
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat si tocat,
  • 1/2 lingurita busuioc uscat,
  • sare,
  • 150 g masline fara samburi taiate felii,
  • 4 linguri de cascaval ras .
      Se cerne faina intr-un castron mare si se adauga sarea.Se incalzeste putin apa.Se freaca drojdia cu lingurita de zahar pana devine lichida si se adauga apa,se mesteca pana se dizolva foarte bine drojdia in apa.Peste faina din castron se toarna apa putin cate putin si se amesteca pana se incorporeaza totul,se adauga si cimbru,rozmarinul si  busuiocul.Se incepe framantatul si se stropeste cu ulei de masline aluatul ca sa nu se lipeasca .Este foarte important ca sa fie bine framantat aluatul si sa fie lasat la dospit la caldura.O tava mare se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul,branza rasa mare si maslinele.Se mai stropeste cu ulei de masline si se baga la cuptorul incins in prealabil.Se coace in circa 30 de minute.Depinde de cuptor si de grosimea aluatului.Eu am ales de aceasta data sa fac o focaccia mai grosuta,dar in general nu trebuie sa depaseasca 2 cm inaltime .
         





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu