Ingrediente:
- 6 mere potrivite ca marime,
- 14 linguri de zahar,
- 5 oua+3 albusuri,
- 3 linguri de faina,
- 500 ml lapte,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- scortisoara optional,
- 1/2 lingurita praf de copt,
- un praf de sare.
Separat se bat cele 3 albusuri bine cu 3 linguri de zahar si un praf de sare.Cand se formeaza o bezea tare se adauga 3 linguri cu faina si se amesteca bine.Aceasta compozitie se pune peste crema de zahar ars si mere la cuptor.Se mai lasa circa 20 de minute tot la foc mic si se face testul cu scobitoarea.Se lasa la rece,se rastoarna pe platou si se lasa cu tava deasupra la frigider cel putin 3 ore.Tot siropul lasat din mere si crema de zahar ars trebuie sa ajunga in blat.
Asadar eu nu folosesc galbenusuri la blat pentru ca tortul nu va fi unul mare si 8 oua intregi mi se par prea mult.Se poate adauga scortisoara peste mere dar eu prefer mai mult savoarea cremei de zahar si vanilia.Nu ornez acest tort cu frisca tot pentru a nu-i atenua din savoare. Este foarte bun in aceasta forma bruta.
....este un tort bine insiropat si foarte,foarte bun....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu