joi, 6 martie 2014

PRAJITURA CU FOI SI CREMA DE PORTOCALE




         Aceasta prajitura are un gust pregnant de portocale,este usoara si putin acrisoara.

     FOI:

  • 1 ou,
  • 6 linguri de ulei,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de lapte,
  • 1 lingurita de amoniac stins cu putin otet,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde.
      Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana devine un aluat potrivit de moale.
    Acest aluat se imparte in 3 si se intind foi care se coc pe fundul tavii mari de aragaz.


          CREMA DE PORTOCALE:

  • 1  litru de lapte,
  • 8 linguri de amidon sau de faina,
  • 250 g zahar,
  • 200 g unt la temperatura camerei,
  • sucul si coaja rasa de la o portocala mare sau 2 potrivite.
       Se pune lapte la fiert.Se desface amidonul cu cateva linguri de lapte si se amesteca cu zaharul si coaja de portocale.Cand incepe sa fiarba laptele se adauga compozitia si se mesteca continuu la foc mic pana devine ca o ciulama.Se da deoparte si se adauga sucul de portocale.Se freaca untul si se adauga peste el crema de portocale rece,lingura cu lingura.
      Cu aceasta crema se umplu foile si se lasa in frigider cel putin 3 ore inainte sa se taie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu