miercuri, 12 martie 2014

AMANDINE

RETETA CLASICA

       BLAT:
  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri cacao neagra,
  • 6 linguri de faina,
  • un plic praf de copt,
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei,
  • un praf de sare.
       SIROP:
  • 300 ml apa,
  • 150 g zahar,
  • esenta de rom.

     CREMA:
  • un pachet de unt-200 g,
  • 2 linguri de cacao ,
  • 150 g zahar pudra.
     GLAZURA:
  • unt cat o nuca,
  • 150 g zahar,
  • 2 lingurite de cacao,
  • apa cat sa acopere zaharul.
       Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul,apa si praful de sare, galbenusurile se freaca cu uleiul si se amesteca totul.Se cerne faina,praful de copt si cacaoua si se amesteca usor cu compozitia de oua.Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina la foc mic in jur de 45 de minute.Tava trebuie sa fie una mica de 20/30cm. Se raceste si se taie blatul in 2 ca la tort.
      Pentru sirop se pune zaharul intr-o craticioara la topit la foc foarte mic,atentie sa nu se arda si se adauga apa cand este complet topit.Se fierbe pana se dizolva tot zaharul.Cand se raceste se adauga romul,2 fiole sau chiar rom de buna calitate.
       Crema se pregateste din untul care trebuie sa fie la temperatura camerei,se mixeaza bine cu zaharul pudra si cacaoua.
      Pentru glazura se pune zaharul la fiert cu apa si se lasa pana se formeaza cu sirop gros,se adauga untul si cacaoua si  mixeaza.Trebuie sa fie lasata sa se racoreasca putin.
       Asamblare:blatul se insiropeaza bine cu siropul de zahar ars si rom,se aseaza prima felie pe platou,se pune crema din care se opreste 2 linguri pentru la final,se aseaza si cealalta parte de blat insiropat si se lasa la frigider.Dupa 2 ore se poate taia in patrate egale ca marime,se aseaza pe un gratar si se glazureaza.Din crema oprita se formeaza cate un mot la fiecare prajitura.

       








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu