marți, 22 aprilie 2014

CAP DE PIEPT DE PORC LA CUPTOR

            Avem nevoie de o bucata cam de 1 kg de cap de piept,1 lingura miere de albine, 2linguri ulei de masline,sare si piper,3 linguri de otet,3 linguri sos de soia(optional),2 pahare de vin alb.
Totodata,mai pregatim cativa cartofi intregi,2 morcovi taiati bucati mari,2 fire de ceapa verde mai groase,jumatate de fenicul,1 dovlecel taiat bucati mari.
          Se amesteca bine intr-un castron uleiul de masline,mierea de albine,sarea,piperul,otetul si sosul de soia.Cu acest amestec se unge foarte bine carnea si se lasa circa 30 de minute acoperita la frigider.Se pregatesc legumele, se aseaza in tava si stropesc cu ulei de masline,apoi se sareaza si pipereaza.Se aseaza si carnea,se toarna 2 pahare de vin alb in tava,se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptorul incins pentru circa 2 ore.Daca va plac legumele mai crocante se pot coace separat.Dupa 2 ore se scoate folia si se mai lasa circa 20 de minute sa prinda o crusta crocanta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu