marți, 4 martie 2014

CARTOFI CU ROZMARIN LA CUPTOR



         Se curata cartofii in cantitatea dorita (eu aici am folosit in jur de 1kg),se taie cuburi mari si se pun in tava care va merge la cuptor.Se stropesc bine cu ulei de masline,se sareaza si pipereaza,se adauga 2 lingurite de curcuma, 1 lingurita ghimbir pulbere,rozmarin tocat ,un pahar de vin alb, 5 catei de usturoi tocati marunt si se amesteca bine cu mainile pentru ca toate ingredintele sa isi lase aroma.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se tin la cuptorul incins in jur de 30 de minute la foc iute. Se indeparteaza folia si se mai lasa in jur de 10 minute la cuptor.Trebuie verificat daca se patrund usor cu furculita.
       Condimentele se pun in functie de gusturi,dar reteta aceasta este preferata mea in materie de cartofi la cuptor.
       La final  se adauga patrunjel verde tocat.
       Este o reteta simpla,o garnitura care merge la multe feluri de carne ,pui,porc,vita si tot feluri de carnati etc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu