joi, 20 iunie 2013

PRAJITURA MIMOZA

Prajitura MIMOZA

       FOI: 2 linguri de miere,1 ou, 100 g unt, 1 cana zahar, 1 lingurita bicarbonat, 4 linguri lapte se pun pe foc pana se omogenizeaza fara sa ajunga in punctul de fierbere, se raceste amestecul si se pune faina pana se obtine un aluat nelipicios. Se coc 4 foi pe fundul tavii mari de aragaz tapetate cu faina.
        CREMA:200 g unt de 82% grasime la temperatura camerei se spumeaza cu 1 cana zahar pudra. Se fierbe 500 ml laptele cu 6 linguri de gris si 4 linguri de zahar pana se face ca o mamaliga mai vartoasa si in momentul in care il dam de pe foc se adauga 4 oua, unul cate unul, ametecand continuu pana la omogenizare si se lasa la racit. In untul spuma se adauga lingura cu lingura tot amestecul de lapte cu gris si se adauga arome.
        Mai avem nevoie de gem,eu am avut gem de visine,e mai acrisor .
        Asamblare:foaie,crema,foaie,gem,foaie,crema,foaie.
        Se poate pudra cu zahar farin!!!






Un comentariu:

  1. Așteptăm cu nerăbdare să încerc această rețetă inedite de foi mimoza soțului meu ii place la nebunie

    RăspundețiȘtergere