joi, 22 mai 2014

CHEC OPARIT


       Aceasta reteta o am de la sora mea Angela care face niste checuri senzationale, iti multumesc mult si te imbratisez cu drag.
        Ingrediente pentru o tava mare de cozonac:

  • 6 oua,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 cana de faina,
  • 5 linguri de apa,
  • 5 linguri de ulei,
  • un varf de lingurita de sare,
  • coaja rasa de la o lamaie sau alte arome preferate.
      Se topeste zaharul in cele 5 linguri de apa pe foc,se lasa sa fiarba pana cand este topit complet. Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea pana devin spuma,se adauga zaharul topit fierbinte tot,deodata si se mixeaza in continuare pana spuma devine densa si siropul de zahar s-a integrat complet in compozitie.Galbenusurile se mixeaza cu uleiul pana devin ca o maioneza groasa si se albesc.Peste galbenusuri incepe se se adauge alternand o lingura de faina si una de albusuri,amestecand continuu de jos in sus cu o paleta.Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava unsa sau imbracata in hartie de copt si se coace circa 30 de minute la 180 de grade.Se verifica cu ajutorul unei scobitori.
      Se pudreaza cu zahar farin!



2 comentarii:

  1. arata foarte frumos si galben checul !
    ati folosit oua de casa ? a iesit o singura tava ?
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. da,oua de tara si iese o tava mare de cozonac.

    RăspundețiȘtergere