joi, 27 martie 2014

ECLERE

         Ingrediente pentru coji:
  • 200 ml apa,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 200 g faina,
  • 4 oua,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de zahar-optional.
        Se pun apa, uleiul si sarea(zaharul pentru cei ce vor sa fie dulci cojile)  la fiert intr-o craticioara  si cand incepe sa fiarba se da deoparte si se adauga faina toata deodata.Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit. Cand se racoreste destul de bine se adauga ouale intregi unul cate unul.Se amesteca dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine si abia atunci se sparge urmatorul.Acest amestec se pune intr-un pos si se formeaza gogosi lungi in tava tapetata cu hartie de copt.Se aseaza la distante destul de maricele pentru ca ele cresc la copt si trebuie sa aiba loc,asta inseamna cam 3-4 cm distanta intre ele.Coacerea este foarte importanta, cuptorul trebuie incins la temperatura inalta din timp,tava se introduce cand cuptorul este bine incins si se lasa asa pana se coc,se da focul mic si ultimile 10 minute se lasa sa se usuce.Se racesc si se taie de la baza.Se pot umple cu frisca,crema de vanilie sau crema ganaj.
   Crema de vanilie se face din:
  •  1 litru de lapte dulce se pune la fiert cu o pastaie de vanilie sau zahar vanilat.Se freaca 5 galbenusuri  bine cu 5 linguri cu varf de zahar,se adauga 6 linguri de amidon  si cateva linguri de lapte rece,cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de oua si se mai lasa cam 5 minute pe foc foarte mic .Cand crema se raceste se adauga la un pachet de unt (200 de grame) frecat spuma cu cateva lingurite de zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu