Pentru foi avem nevoie de:
- 50 g unt topit,
- 100 ml apa,
- un praf de sare,
- faina cat cuprinde pentru a forma un aluat nelipicios.
- 5 oua,
- 5 linguri de zahar,
- 250 ml de iaurt mai gras,
- 4 linguri pline de smantana,
- 100 g branza de vaci rasa,
- 50 g de stafide,
- coaja de lamaie rasa,
- esenta de rom.
Petru umplutura se bat ouale cu zaharul cat sa se omogenizeze bine si se adauga pe rand toate ingredientele.Se aseaza prima foaie in tava unsa cu unt,se pune jumatate de umplutura,se mai aseaza o foaie si cealalta jumatate de umplutura.Ultima foaie se inteapa putin pentru a nu se umfla.Se coace la foc iute cam 30 de minute.Se pudreaza cu zahar.Eu am folosit o tava mica,20/30 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu