joi, 20 martie 2014

CLATITE CU SPANAC SI CASCAVAL


       Pentru clatite avem nevoie de 1 ou,400 ml apa minerala,un praf de sare si 200 g faina.Se amesteca toate ingredientele foarte bine pana devine o compozitie fluida nu foarte groasa si nici foarte subtire.Se prajesc clatite mai subtiri sau mai groase in functie de preferinte. Eu nu recomand folosirea laptelui in loc de apa minerala pentru faptul ca sunt clatite sarate,tip aperitiv iar laptele le da un gust dulceag.
      Pentru umplutura avem nevoie de un fir de ceapa verde,200 g spanac,sare, piper,2 linguri ulei de masline si 5 linguri de cascaval ras prin gauri mari.Se prajeste ceapa in 2 linguri de ulei de masline si se adauga spanacul spalat bine si scurs.Spanacul nu se taie,se pun frunzele intregi si se lasa maxim 3 minute pana se inmoaie putin.Se da deoparte, se sareaza si pipereaza si cand e putin racorit se adauga cascavalul ras.Cu aceasta umplutura se ruleaza clatitele.Sunt tare bune si foarte potrivite ca gustare,aperitive sau pentru micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu