vineri, 14 martie 2014

COASTE DE PORC CARAMELIZATE LA CUPTOR



        Ingrediente:

  • 1 kg de coasta de porc proaspata,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 1 lingurita cimbru,
  • 2 lingurite boia de ardei dulce,
  • 1/2 lingurita de piper,
  • sare,
  • 3 lingurite de zahar brun.
       Pentru sos avem nevoie de:

  • 250 ml vin rosu sec,
  • 2 lingurite zahar brun,
  • sare,
  • 1 lingurita de otet.
       Cantitatile trebuiesc respectate pentru a avea rezultatul dorit.Combinatia de  dulce si acru este foarte pe gustul meu si aceasta reteta va poate scoate din incurcatura in multe situatii prin simplitate si savoare.
       Coasta de porc se spala,se usuca si se unge cu ulei.Condimentele se amesteca bine:sarea, piperul,boiaua de ardei,cimbru,zaharul si cu acest amestec se unge bine coasta.Se lasa acoperita 30 de minute la frigider si in acest timp se prepara sosul.Se pun la fiert pentru 5 minute toate ingredientele,se aseaza coasta in tava si sosul fiert.Se acopera tava bine cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor ,la foc potrivit circa 1 ora si 40 de minute.Se verifica si daca sosul a mai scazut se poate adauga apa.Cand carnea este gata se scurge sosul din tava si se pune la fiert pana se ingroasa putin.Daca este deja gros din tava nu este cazul.Cu acest sos se unge coasta si se mai lasa la cuptor circa 10 minute fara folie,doar cat sa prinda o crusta subtire.Carnea trebuie sa se desfaca cu usurinta de pe os,sa se topeasca in gura,savoarea este minunata.Pentru cei ce prefera putin mai condimentat poate adauga fulgi de ardei iute insa cantitatea de piper folosita ii da un gust suficient de  iute.
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu