vineri, 14 martie 2014

GOGOSI PUFOASE


        Ingrediente:
  • 2 cani de lapte dulce,
  • 25 g drojdie proaspata,
  • 2 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 50 ml ulei+ ulei pentru prajit,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • faina cat cuprinde.
       Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar,zaharul se dizolva in laptele caldut si se amesteca cu drojdia,se bat ouale cu jumatatea de  lingurita de sare si totul se amesteca cu faina putin cate putin amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase trecem la framantat pana devine aluatul nelipicios dar nu foarte consistent si se framanta cu ulei,ca la cozonac circa 10-15 minute.Se acopera si se lasa la dospit circa 30 de minute dupa care taie din aluat o bucata suficient de mare si fara a o modela prea mult se intinde putin mai grosuta,cam 2 cm,si se decupeaza cu ajutorul unui pahar gogosile care se prajesc in ulei incins.Se pudreaza cu zahar farin si se servesc fierbinti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu