vineri, 7 martie 2014

CARTOFI UMPLUTI CU MUSCHI DE PORC SI OUA



         Ingrediente:
  • 4 cartofi,
  • 4 oua,
  • 2 felii de muschiulet de porc afumat grosute,
  • 3 linguri de cascaval ras,
  • un sfert de ceapa,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • sare si piper,
  • patrunjel verde.
        Se aleg cartofi rosii,mari care se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja.Cand sunt fierti se scot, se trec prin jetul de apa rece si se lasa sa se raceasca.Se taie ca un capac pe lungul cartofului si cu ajutorul unei lingurite se scobeste cu atentie pentru a nu-l rupe.Se lasa cam de pana 1 cm de grosime si se aseaza pe tava unsa cu ulei.Se iau 3 linguri din miezul scos de la cartof si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt,chiar rasa,muschiuletul de porc tocat ,o lingura de ulei de masline si cu branza rasa.Se sareaza si si pipereaza umplutura si cartofii scobiti si se umplu.Se preseaza bine pentru a avea loc si ouale care se sparg in scobitura formata.Se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se baga la cuptor pentru circa 20 de minute.Se servesc calzi ca garnitura sau ca fel principal.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu