miercuri, 23 iulie 2014

PRAJITURA CU BLAT UMED SI CREMA DIPLOMAT

            Pentru ca este sezonul piersicilor si a caiselor azi va aduc o prajitura delicioasa cu blat umed de cacao si o crema diplomat plina de piersici si caise aromate ,o prajitura racoritoare, nu foarte dulce si usor de preparat.
            Pentru blat avem nevoie de:
  • 50 g cacao neagra,
  • 90 ml apa clocotita,
  • 100 g unt la temperatura camerei,
  • 300 g zahar,
  • 60 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 175 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare.
         Intr-un bol mare se amesteca cu telul cacao si apa clocotita pana se omogenizeaza, se adauga untul si iar se amesteca pana ce acesta se topeste in totalitate. Se adauga pe rand zaharul, laptele si ouale unul cate unul. La final se adauga faina, sarea si praful de copt si se amesteca bine compozitia obtinuta.
         Se toarna in tava de 20/30 cm imbracata in hartie de copt si se coace circa 45 de minute la 180 de grade.
         Se coc 2 astfel de blaturi, la cel de la baza in loc de cacao eu am folosit orz instant si am adaugat o lingura de faina in plus fata de cantitatea initiala din reteta. Se observa  ca este mai deschis la culoare.
          Fructele spalate se pun la fiert intr-o cantitate de apa cat sa le acopere, caisele se lasa doar un clocot, in cazul piersicilor se lasa pana ce pulpa este fiarta. Se racesc si se taie felii potrivite.
           Crema de diplomat se face ca in reteta de aici ,in loc de zahar vanilat am pus o pastaie de vanilie.
            Fructele se aseaza in tava tapetata cu folie de plastic,se adauga crema si se lasa la racit o ora. Dupa acest timp, deasupra se pune unul dintre blaturi si se baga iar la frigider pentru o ora. Se rastoarna pe platou prajitura, se elimina folia de plastic si se aseaza celalalt blat. Se tine la frigider cel putin o noapte inainte de a fi taiata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu