miercuri, 12 martie 2014

PRAJITURA TAVALITA



        Ingrediente pentru pandispan:
  • 6 oua,
  • 150 g zahar,
  • 30 ml ulei,
  • 30 ml apa,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao neagra,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 g fulgi de nuca de cocos.
        Pentru sirop avem nevoie de:
  • unt cat o nuca,
  • 200 ml lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 150 g zahar.

       Pentru foaie se foloseste o tava de 20/30 cm,care se unge cu unt.Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu praful de sare,apa si jumatatea din cantitatea de zahar, galbenusurile se freaca cu zaharul ramas si cu uleiul.Se amesteca cele 2 compozitii si se cerne faina,praful de copt si cacao care se incorporeaza cu atentie,amestecand de sus in jos.
      Se coace circa 40 de minute la foc mic.
      Se pun pe foc ingredientele pentru sirop si se fierb in jur de 15 minute pana scade si se ingroasa putin.
      Dupa ce s-a racit pandispanul se taie bucati potrivit de mari,se trec prin sirop si apoi prin fulgii de cocos.
      Este o prajitura simplu de pregatit si e foarte buna.Se poate renunta la cacao in compozitia de pandispan si se adauga o lingura in plus de faina.La sirop se poate folosi apa in loc de lapte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu