luni, 25 februarie 2013

PRAJITURA RADIERA

        Blatul se face din:
  •  3 oua,
  •  3 linguri de faina ,
  •  3 linguri de zahar,
  •  un praf de sare,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
       Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu zaharul tos si cel vanilat, galbenusurile se freaca putin cu sarea si se adauga la albusuri.Peste aceasta compozitie se cerne faina si se amesteca pana la omogenizare.Se coace in tava unsa aproximativ 20 de minute la foc potrivit.Tava are dimensiuni de 20 /20cm.

        Crema maro :
  • 3 oua,
  • 2 linguri de cacao neagra,
  • 10 g gelatina,
  • 150 ml apa,
  • 5 linguri zahar pudra.
         Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga cacao si se pune pe abur pana se ingroasa putin, se adauga gelatina hidratata si topita conform instructiuilor de pe pachetel cu 150 ml apa.La final se adauga albusurile batute spuma,se toarna compozitia peste blat si se baga la frigider pana se intareste.

         Crema alba se face din:
  •  3oo ml frisca batuta cu vanilie si 10 g de gelatina hidratata cu 150 ml apa. Se adauga deasupra la crema maro si se baga iar la frigider.

       Glazura se face din 300 ml sirop de zmeura la care se adauga,de asemenea,10 g gelatina. Siropul se incalzeste pe foc se adauga gelatina granule si cand s-a topit se pune peste frisca.
         Poate parea putin complicata dar nu este si rezultatul merita efortul.Imi pare rau pentru ca nu am avut mai multe foto.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu