duminică, 16 martie 2014

MANCARE DE CASTRAVETI MURATI CU AFUMATURA

      
         Avem nevoie de:
  • 500 g afumatura la alegere,
  • 500 g castraveti murati,
  • 3 cartofi rosii,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa mare,
  • piper,
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 500 ml supa de legume sau apa.
       Ceapa se toaca marut si se pune la prajit in uleiul de masline incins.Se curata cartofii si se taie felii groase,se aleg cartofi rosii pentru ca rezista mai bine la fiert si nu se sfarma.Morcovii se curata si se taie rondele.Cand ceapa se inmoaie se adauga afumatura taiata bucati potrivite, cartofii si morcovii si se lasa sa se calesca putin impreuna dupa care se adauga 500 ml de apa sau supa de legume si se lasa la fiert circa 30 de minute la foc mic dupa care se adauaga si castravetii taiati felii potrivit de groase.Castravetii  se scot de la murat si se tin 2 ore in apa rece,care se mai schimba din cand in cand.Se pot folosi castraveti in saramura sau in otet,gustul difera foarte putin dar este la fel de bun.Se mai lasa inca 30 de minute tot la foc mic.Cand se stinge focul se presara putin piper,sare nefiind cazul pentru ca afumatura si castravetii fac mancarea suficient de sarata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu