Foile se fac din:1 cana de apa,jumatate cana de ulei de floarea soarelui,un praf de sare si faina cat cuprinde.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine aluatul.Se lasa deoparte la rece si ne ocupam de compozitie.
Compozitia se face dintr-un kg de branza dulce,7 oua,5 linguri de zahar tos,3 plicuri de zahar vanilat,1 ceasca mare de stafide puse cu 2 ore inainte la inmuiat in rom sau in apa calduta si un praf de sare.Se bat bine ouale intregi si se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana devine o compozitie omogena.
Aluatul se imparte in 2 si se intind foi subtiri.Se unge tava cu unt sau ulei,se aseaza prima foaie, deasupra compozitia de branza dulce si cealalta foaie.Se inteapa cu un cutit foaia pentru a nu se umfla la copt.Se coace in jur de 40 de minute la foc potrivit .Cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar farin.
Aceasta reteta este pentru o tava mare de aragaz.Se pot face si 3 foi dar mie nu imi place,foaia de la mijloc ramane moale si prefer sa renunt la ea.
De asemenea,se poate adauga in compozitie coaja de lamaie rasa sau alte arome.Eu merg pe clasic si prefer aceasta reteta cu gustul stiut de la mama mea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu