Atunci cand intru in pana de idei si nu stiu ce sa mai gatesc pica o ,,placinta,, ca cea de azi si ma intreb cum de am ratat aceasta reteta pana acum. Ei bine da,am ratat pentru ca este geniala, nemaipomenita si extraordinara. Avem nevoie de:
- 300 g faina,
- 1 ou,
- 100 ml apa calduta,
- 25 g drojdie proaspata,
- 1 lingurita de zahar,
- un praf de sare.
- 400 g branza dulce,
- 100 g smantana,
- 200 g telemea,
- 1 ou.
Aluatul se imparte in 4 bucati si fiecare bucata se intinde foarte bine cu sucitorul, trebuie sa fie aproape transparenta,deasupra se aseaza gramajoare de umplutura,se stropeste cu ulei,eu am folosit de masline,se impatureste pe jumatate si se increteste,adica se fac pliuri, precum un acordeon. Se aseaza cu atentie in tava unsa cu ulei. Asa se procedeaza cu fiecare bucata de aluat.
- 300 g smantana,
- 1 ceasca de lapte,
- 1 ou.
E grozava intr-adevar!
RăspundețiȘtergereEu am trecut-o pe lista de preferinte!
RăspundețiȘtergere