miercuri, 4 iunie 2014

SNITELE DIN PIEPT DE CURCAN

        Am folosit 1 kg piept de curcan,3 oua intregi,sare si piper,putina boia de ardei,cateva linguri de faina amestecate cu 3 linguri de pesmet.
        Intr-o farfurie se bat ouale intregi cu un praf de sare si pe o alta farfurie intinsa se amesteca faina cu pesmetul.
        Se feliaza cat mai subtire si egal pieptul de curcan. Fiecare bucata se aseaza intre 2 folii de plastic si se bate usor cu ciocanul de snitele pana se aplatizeaza si se fragezeste. Se presara putina boia dulce de ardei,se sareaza si pipereaza pe ambele parti fiecare bucata de carne,se trece prin amestecul de faina si pesmet,apoi se trece prin oul batut si iar prin pesmet. Intr-o tigaie mai larga se incinge ulei de floarea soarelui si se prajesc bucatile de carne pana se rumenesc frumos. Dupa fiecare prajire trebuie schimbat uleiul. Eu folosesc ulei de palmier care nefiind toxic la temperaturi inalte se poate intrebuinta la mai multe cicluri de prajire. Este reteta clasica,pe care o folosesc  intotdeauna si de fiecare data snitelele mi se par si mai bune,si mai gustoase,si mai si.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu