marți, 17 iunie 2014

COD PANE

           Ingrediente:
  • 2 bucati de cod intregi,
  • 2 oua,
  • 2 linguri de faina,
  • 2 linguri de pesmet,
  • sare si piper,
  • ulei pentru prajit.
        Se fileteaza pestele cu un cutit subtire si foarte bine ascutit. Se incepe usor de la cap spre coada,se desprinde carnea si se trage usor cutitul spre coada,presand usor cu palma pestele pentru a simti lama cutitului. Se poate cumpara gata filetat insa nu este o treaba foarte grea si cu putina rabdare se pot scoate fileuri foarte frumoase. Se scot oasele cu o penseta,se sareaza si pipereaza pestele si se lasa deoparte. Separat  se bat bine ouale intr-o farfurie mai adanca si se sareaza iar intr-o alta farfurie mai plata se amesteca faina si pesmetul. Se trec bucatile de peste prin faina si pesmet apoi prin oul batut si iar prin faina. Se prajesc in uleiul incins,de preferat ulei de palmier, 2-3 minute pe fiecare parte. Se serveste cald cu piureuri de legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu