miercuri, 11 iunie 2014

LASAGNA

           Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de vita,
  • 1 ceapa,
  • 2 catei de usturoi,
  • un morcov potrivit,
  • 1 pahar de vin rosu,
  • 100 ml smantana pentru gatit,
  • 400 g rosii din conserva,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • sare si piper,
  • busuioc proaspat tocat,
  • foi pentru lasagna din comert.
         Acestea sunt ingredientele pentru sosul ragu. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se pun la prajit, cand au inceput se se inmoaie se adauga morcovul taiat marunt si dupa cateva minute carnea tocata si se amesteca pentru a se desface carnea bine. Se lasa sa se gateasca bine carnea, se adauga paharul de vin si rosiile si se continua fierberea la foc potrivit circa 20 de minute. Dupa acest timp se adauga smantana si mai fierbe cateva minute la foc foarte mic,se sareaza si pipereaza. Dupa ce se stinge focul se adauga busuiocul tocat si se amesteca sosul.
          Se pregateste sosul bechamel din:
  • 500 ml lapte,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri de ulei de masline,
  • 3 linguri de faina,
  • nucsoara,
  • sare si piper.
        Se pune untul si uleiul intr-o tigaie pe foc mic pana se topeste untul, se adauga faina si se amesteca foarte bine pana ce aceasta se dizolva in grasime,atentie sa nu se arda, se toarna laptele putin cate putin amestecand continuu pana ce se ingroasa sosul. Se lasa sa dea cateva clocote,se adauga sare si piper dupa gust si un varf de lingurita de nucsoara.
        Intr-o tava mai mica sau intr-un vas de yena, se aseaza un strat subtire de sos ragu, un rand de foi pentru lasagna, un strat de sos ragu ceva mai gros si iar foi lasagna si tot asa pana se termina sosul. Deasupra se toarna sosul bechamel si se rade parmezan. Se da lasagna la cuptor pentru circa 40 de minute la 180 de grade. Se lasa sa se racoreasca putin, se taie si se serveste calda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu