miercuri, 18 iunie 2014

PLACINTA DE IAURT

          Ingrediente:
  • 1000 ml iaurt gras,
  • 8 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 200 g stafide inmuiate in rom,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • un praf de sare,
  • un pachet de foi pentru placinta din comert,
  • 100 g unt topit.
       Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un bol mare  pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, stafidele, coaja de lamaie si sarea si se amesteca bine.
       Se unge tava de aragaz cu unt, se pun 3 foi de placinta unse intre ele cu unt topit si jumatate din compozitia de oua si iaurt. Se rup 2 foi de placinta si se pun bucati peste compozitie, se toarna cealalta jumatate de compozitie si alte 3 foi unse cu unt. 
        Se coace la 180 de grade timp de 40 de minute, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie. Se poate presara zahar pudra. Este absolut delicioasa!
        Pont: eu las iaurtul peste noapte la scurs intr-un tifon,la frigider. Stafidele le pun in apa calda cu o lingura cu esenta de rom.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu