miercuri, 4 iunie 2014

CHEC CU NUCI SI ANASON

        Ingrediente pentru o tava mare de cozonac:

  • 6 oua,
  • 1 cana de zahar,
  • 2 cani de faina,
  • 1 iaurt mic,
  • 6 linguri de ulei,
  • jumatate de cana de nuca macinata,
  • 2 linguri seminte de anason,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
      Tava mare de cozonac se imbraca in hartie de copt si cuptorul se incinge la 180 de grade.
      Se mixeaza cele 6 oua cu zaharul si praful de sare intr-un bol mai mare.Cand devin ca o spuma groasa si isi tripleaza volumul se adauga pe rand iaurtul si se amesteca cu o paleta, uleiul, vanilia, faina, nucile si semintele de anason.Se rastoarna compozitia in tava si se coace in jur de 30 de minute.Trebuie facut testul cu scobitoarea. Aroma acestui chec este surprinzator de placuta, semintele de anason in combinatie cu vanilia are un gust foarte bun,este un chec pufos si, totodata putin crocant datorita nucilor.

 ....feliat imediat ce l-am scos din cuptor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu