luni, 2 iunie 2014

COASTE DE PORC PICANTE

         La 1 kg de coaste proaspete aven nevoie de:

  • 3 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri pasta de tomate,
  • 2 lingurite boia iute de ardei,
  • 3 catei mari de usturoi tocati foarte marunt,
  • 2 pahare vin rosu,
  • 3 linguri zahar brun,
  • 1 lingurita de piper macinat,
  • 2 linguri otet,
  • sare.
         Se pun toate ingredinetele pe foc,mai putin carnea, si se lasa 2 minute dupa ce au dat in clocot. Se transfera intr-un bol mare, coasta de porc se unge bine cu acest amestec si se lasa la frigider circa 3 ore. Se incinge cuptorul la 200 de grade,se aseaza coastele in tava si tot amestecul de condimente,se mai pune o cana cu apa si se acopera tava bine cu folie de aluminiu.Se lasa la cuptor 2 ore,verificandu-se in ultima parte pentru a nu scade sosul.Se ridica folia si se mai lasa circa 20 minute se sa rumeneasca frumos. Sunt simplu de pregatit si gustul este foarte bun!

 .....gata scoase din cuptor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu