luni, 2 iunie 2014

SOCATA

          Socata copilariei,a adolescentei,tineretii ....nu exista luna mai fara aceasta bautura discreta, aromata si racoritoare.
          Pentru un borcan de 10 litri avem nevoie de 14 flori,mari si frumoase,care se trec printr-un bol cu apa rece,1 kg de zahar si 4 lamai.Se pun florile pe fundul borcanului,zaharul si feliile de lamaie. Se adauga apa cat sa acopere totul si se amesteca bine, se da la soare pana a doua zi cand se umple borcanul cu apa,se amesteca iar si se lasa circa 4-5 zile,la loc insorit. In fiecare zi se amesteca cu o lingura de lemn.Borcanul se acopera cu un prosop,nu se pune capacul,existand posibilitatea exploziei.Cand socata incepe sa se aciduleze,se transfera in sticle si se pun la frigider. Ea va continua sa fiarba si la frigider insa intr-un ritm mult mai lent.Sticlele vor fi lasate fara dop sau cu dopul pus de forma. 
          Despre beneficiile acestei bauturi sunt multe de spus si de scris, eu doar va indemn sa pregatiti aceasta savuroasa bautura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu