marți, 17 iunie 2014

COMPOT DE CIRESE

        CIRESELE SE CURATA DE CODITE,SE SPALA BINE SI SE ASEAZA IN BORCANE CURATE, CAT SA UMPLE FIECARE BORCAN PE JUMATATE. SE ADAUGA 1 LINGURA DE ZAHAR LA FIECARE BORCAN DE 800 ML,SE STRANGE BINE CAPACUL SI SE PUNE LA STERILIZAT. SE STERILIZEAZA CEL PUTIN 30 DE MINUTE DIN MOMENTUL IN CARE APA INCEAPE SA FIARBA. SE POT STERILIZA LA CUPTOR, IN TAVA CU APA SI LA FOC POTRIVIT SAU INTR-O CRATITA MAI LARGA SI FUNDUL GROS DIRECT PE ARAGAZ. IN AMBELE CAZURI SE PUNE APA CAT NE PERMITE TAVA SAU CRATITA DE MULT. DUPA CELE  30 DE MINUTE DE FIERT SE SCOT BORCANELE CU GRIJA SI SE ACOPERA CU O PATURA SAU PROSOAPE SI SE LASA PANA A DOUA ZI. ESTE FOARTE IMPORTANT SA SE FORMEZE VIDUL SI CAPACUL SA FIE USOR INDOIT IN INTERIOR.
        ESTE MAI USOR DE PREGATIT DECAT GEMURILE,CONTINE O CANTITATE MAI MICA DE ZAHAR SI FRUCTELE NU ISI PIERD DIN NUTRIENTI ATAT DE MULT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu