marți, 17 iunie 2014

PUI CU SOS BARBEQUE SI LEGUME LA CUPTOR

       Avem nevoie de 1 kg pulpe de pui care se curata bine,se spala sis e usuca.Se unge cu ulei de masline si se sareaza. Separat se zdrobesc 4 catei de usturoi care se amesteca cu cimbru si rozmarin uscat si se ung bucatile de pui cu acest amestec. Se aseaza intr-o tava,se adauga un pahar de apa, se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru circa 40 de minute la 200 de grade.
       Separat se face sosul barbeque din:
  • 250 ml  ketchup,
  • 1 pahar vin rosu,
  • 2 lingurite de mustar,
  • 2 linguri sos de soia.
      Se pun toate ingredintele pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa putin. O parte din sos se toarna peste pui in ultimele 10 minute cand nu se mai acopera cu folia de aluminiu iar ce ramane se serveste intr-un bol mai mic .
       Aici eu am ales cateva legume pe care le-am pregatit la cuptor separat de pui: dovlecel taiat felii mai grosute,cartofi noi taiati pe lung, ceapa verde, usturoi,marar. Totul se sareaza si pipereaza, se adauga cateva linguri de ulei de masline, un pahar cu apa si se baga la cuptor pentru circa 30 de minute la 200 de grade. Legumele iau din aroma placuta a mararului iar ceapa si usturoiul intregesc gustul bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu