Ingredinte pentru blat:
- 6 oua,
- 200 g zahar,
- 7 linguri de inka,
- 9 linguri de faina,
- 7 linguri apa calduta,
- 1 plic praf de copt,
- un praf de sare.
- 200 g unt la temperatura camerei,
- 200 g zahar pudra,
- 9 linguri apa calduta,
- 2 linguri de inka,
- 50 g ciocolata rasa pentru presarat deasupra.
Se pregateste o tava mai mica,cam de 20/30 cm,se unge cu unt si se presara cu faina . Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Se mixeaza albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu praful de sare pana devin o bezea tare si se lasa deoparte.Se trece la mixat galbenusurile cu zaharul ramas pana devin o crema pufoasa si isi tripleaza volumul,se adauga apa lingura cu lingura si cele 7 linguri de inka, deasemenea, pe rand.Trebuie sa arate asa:
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin,amestecandu-se cu o paleta.La final se incorporeaza si albusurile batute spuma,amestecand de jos in sus cu delicatete.
Se toarna compozitia in tava si se coace circa 30 de minute.
Se prepara crema incepand cu mixarea untului cu zaharul pudra pana devine pufos, se adauga apa lingura cu lingura pana se incorporeaza in crema,se adauga si cele 2 linguri de inka si trebuie sa iasa asa:
Blatul racit se taie in 2 cu mare atentie fiind destul de delicat si se umple cu crema obtinuta din unt.Se opreste putina crema si pentru a unge deasupra si se rade ciocolata.Eu am ras ciocolata alba, dar se poate folosi orice tip.
Prajitura nu este inalta, dar fiind consistenta datorita cremei iese suficienta ca si cantitate. Trebuie lasata cel putin 2 ore la frigider inainte de a fi taiata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu