Tort cu blat umed de cacao, ganache de ciocolata, jeleu de piersici, crema caramel si nuci caramelizate. Blatul de deasupra este un blat simplu din 2 oua. Suna pretentios dar luata in parte fiecare crema nu e nimic care sa dea dureri de cap.
O sa incep cu blatul umed de cacao la care sunt necesare:
- 250 g de faina,
- 80 g cacao neagra,
- 400 g zahar,
- 2 oua,
- 125 ml ulei de floarea soarelui ,
- 250 ml iaurt,
- 125 ml cafea,
- o lingurita praf de copt,
- 2 lingurite bicarbonat,
- un praf de sare.
Crema ganache se pregateste din 200 ml frisca si 200 g ciocolata de 72 % cacao. Nu va complicati cu ciocolata de menaj care nu are nici-un gust de ciocolata. Se topesc la baine marie, se lasa 3 ore la frigider dupa care se mixeaza foarte bine pana devine ca o spuma groasa. Se adauga 10 g de gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic si se amesteca bine.
Pentru jeleul de piersici am blendat un borcan de compot de piersici si am adaugat 10 g de gelatina. Jeleul se toarna peste crema deja intarita.
Crema caramel se gaseste aici
Tortul este imbracat cu ganache de ciocolata si ornamente de ciocolata.
Important:
.....inainte de ornare...
Pentru jeleul de piersici am blendat un borcan de compot de piersici si am adaugat 10 g de gelatina. Jeleul se toarna peste crema deja intarita.
Crema caramel se gaseste aici
Tortul este imbracat cu ganache de ciocolata si ornamente de ciocolata.
Important:
- tortul este montant in tava in care s-au copt blaturile,
- se imbraca tava in folie de plastic si se aseaza blatul alb, care se poate insiropa,
- se aseaza jumatate din crema caramel,nuci caramelizate si cealalta jumatate de crema,
- se baga tava la frigider si se lasa pana se intareste crema,circa 1 ora,
- se aseaza peste crema intarita jeleul si iar se baga tava la frigider,
- se aseaza ganache-ul de ciocolata si iar la frigider pentru a se intari,
- deasupra va fi asezat blatul umed si se va lasa cel putin 3 ore la frigider inainte de a fi rasturnat tortul pe platou.
.....inainte de ornare...
Zici că "nu e nimic care să dea dureri de cap" ?
RăspundețiȘtergereEi nu ! ?! ? !
Cum să nu ????????
Poate că pentru cineva care face toată ziua bună ziua tot felul de minunăţii dulci, nu dă dureri de cap, dar crede-mă că mie mi-ar da...
şi taman la crema de caramel, te-ai oprit. Păi asta mi-a dat mie dureri de cap, pentru că s-a brânzit. Nu ştiu care este secretul sau care a fost greşeala făcută de mine, poate că mă lămureşti tu ?
merci oricum, tortul cred că este un DELICIU !
pup, Valentina
imi pare rau ca am vazut asa tarziu comentariul tau, nu m-am oprit la crema caramel,apasa pe ,,aici,, si te va duce la reteta de crema, ai toate detaliile acolo,te pup!!!!!
Ștergere