joi, 19 iunie 2014

PRAJITURA CU VISINE


         Ingredinte:
  • 7 oua,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 si 1/2  cana faina,
  • 1/2 cana de ulei,
  • 1 lingura cu varf cacao neagra,
  • 2 cani de visine fara samburi,
  • un praf de sare,
  • jumatate fiola de vanilie,
  • zahar pudra.
        Se mixeaza ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana devin o crema spumoasa groasa,se adauga uleiul putin cate putin si se mixeaza pana la integrarea completa a uleiului. Se adauga faina lingura cu lingura amestecand continuu cu paleta si la final se adauga si vanilia. O treime din compozitie se amesteca cu cacao. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna compozitia alba si deasupra cea de cacao amestecand cu o furculita  usor pentru a se raspandi uniform. Se aseaza visinile in randuri si se baga tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 40 de minute.      
       Daca vreti ca visinile sa ramana la suprafata prajiturii se pot trece prin faina inainte de a fi asezate in tava. Se pudreaza cu zahar farin.
       Clasica,banala si totusi....delicioasa!




2 comentarii:

  1. Multumesc pentru reteta, cautam ceva rapid si usor de preparat. Am facut o singura modificare, zmeura in loc de visine. Foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca a iesit super, eu fac foarte des briose cu zmeura si au o aroma deosebita!

    RăspundețiȘtergere