sâmbătă, 15 februarie 2014

SCONES


         INGREDIENTE:
  • 100 g unt,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml lapte,
  • 3 linguri pline cu varf de zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat.
  • 2 ou,
  • sare,
  • 500 g faina.
       Se amesteca praful de copt cu faina si cu sarea si se cern ,untul rece ,taiat bucati mici se framanta cu faina pana devine un amestec nisipos si untul este bine incorporat.Se bat ouale cu zaharul tos si cel vanilat,se adauga laptele si se omogenizeaza.Se pune amestecul lichid peste faina si se framanta foarte bine pana se obtine un aluat potrivit de moale.Se mai adauga faina daca este cazul.Aluatul astfel obtinut se lasa la frigider,in folie de plastic pentru circa o ora,dupa care se intinde o foaie cam de 1 cm grosime din care se decupeaza banuti si se coc in tava tapetata cu hartie de copt,la foc potrivit circa 15 minute.Se taie pe jumatate fiecare prajiturica si se umple cu crema groasa de ciocolata sau cu gem,dupa care se pudreaza cu zahar.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu