Scosi din cuptor sunt deliciosi cu iaurt pentru ca sunt pufosi si aromati.Se pot servi la micul dejun cu o cana de lapte dar si dupa amiaza mai tarziu.
Ingrediente:
- 1cana de lapte caldut,
- 1/2 cana de ulei,
- 25 g drojdie proaspata,
- 2 oua pentru aluat+1 pentru uns pe deasupra,
- 2 linguri de zahar,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- coaja rasa de portocale,
- un praf de sare,
- faina cat cuprinde pentru a forma un aluat moale,nelipicios.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar pana se dizolva,se adauga jumatatea din cantitatea de lapte si 3 linguri de faina.Se amesteca putin si se lasa asa pana incepe sa se umfle .Separat se bat 2 oua cu restul de zahar,cu zaharul vanilat,sarea,uleiul,laptele si coaja de portocale pana se omogenizeaza si se adauga la drojdia dospita.Se cerne faina intr-un vas incapator,in jur de 500 de grame,dar poate varia,eu pun din ochi,se formeaza o gaura in centru si se toarna compozitia putin cate putin si se framanta bine cam 10 minute,dupa care se acoperea vasul si se lasa la crescut.Acum depinde de temperatura din bucatarie cat va dura cresterea.
Din aluatul crescut se formeaza suluri potrivit de groase se rasucesc si se lipesc la capete.
Se ung cu ou si se coc in cuptorul incins in jur de 10-15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu