luni, 24 februarie 2014

GOZLEME

            ...reteta tipica Turciei....
Ingrediente:
  • 250 ml apa calda,
  • o jumatate cub de drojdie proaspata(cub de 25 g),
  • 1 lingurita zahar,
  • un praf de sare,
  • 2-3 linguri ulei de masline,
  • faina cat cuprinde pentro a forma un aluat nelipicios.
      Umpluturi la alegere: carne tocata si ceapa calite in ulei ,branza,cascaval etc.
      Pentru aluat se freaca drojdia cu zaharul pana se dizolva,se adauga apa calduta si sarea.Se amesteca cu faina si se framanta pana devine un aluat moale si nelipicios.Se lasa la crescut in jur de 30 de minute dupa care se formeaza bilute cat un ou si se intind foi subtire,se aseaza umplutura, se lipeste pe margini si se coace in tigaia de teflon,fara ulei.Dupa ce se coc se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline sau unt topit.
 .....aici a adaugat in faina diferite soiuri de seminte...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu