vineri, 14 februarie 2014

BRIOSE CU SUC DE PORTOCALE SI FRISCA



INGREDIENTE:

  • -200 g unt,
  • -200 g zahar,
  • -3 oua batute intregi,
  • -300 g faina,
  • -100 ml suc de portocale sau alte citrice,mardarine,clementine etc.
  • -un praf de sare.


Pentru ornat 200 ml frisca batuta cu 100 g zahar si zahar vanilat.

        Se pregatesc formele de briose si cuptorul se incalzeste la 180 de grade.
        Se freaca untul cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa deschisa la culoare.Se bat ouale intregi si se adauga treptat la compozitie.Se incorporeaza faina,sarea si sucul de portocale alternativ. Se transfera compozitia in formele de copt si se tine la cuptor aproximativ 30 de minute chiar mai putin,depinde de fiecare cuptor dar e bine de facut testul cu scobitoarea care trebuie sa iasa curata.
        Briosele  odata scoase din cuptor se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca batuta.
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu