vineri, 14 februarie 2014

MUSCHI DE PORC IN SOS DULCE ACRISOR


        Reteta chinezeasca.

        Cu restaurantele chinezesti am facut cunostinta relativ recent,prin 2007,si trebuie sa recunosc ca imi placea la nebunie cum stiu chinezii sa se perinde prin fata noastra cu platourile calde care mai de care imbietoare.
Apoi am zis hai sa incerc si am fost multumita de rezultate,asa ca mersul la restaurantele de gen s-a mai rarit.Am sa impart aici una din retele noastre preferate.
     
        INGREDIENTE:


  • 500 g muschi de porc,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras galben,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov mare,
  • 200 g ananas bucati,poate fi foarte bine si din conserva.
      PENTRU SOS:


  • 120 ml suc de ananas,
  • 1 lingura zahar brun sau miere,
  • 2 linguri sos de soia,
  • 30g de sos de rosii,
  • 1 lingura de otet,
  • 1 lingura de amidon,
  • sare.

      PENTRU PRAJIT CARNEA:


  • 1 ou,
  • 2 linguri de faina,
  • sare,
  • ulei de prajit.

       Se taie ardeiul si ceapa in bucati mari patrate,ceapa in sferturi.
       Morcovul se taie pe lung si apoi in patrate mari.
       Daca se foloseste ananas din conserva trebuie bine scurs.
       Carnea se taie bucari potrivite de marime,circa de 2 cm,se sareaza,se da prin faina si ou batut si se prajeste in baie de ulei in jur de 10 minute.Se scoate pe un prosop se hartie si se lasa deoparte.

       Pentru sos se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc.Amidonul se dizolva in 2 linguri de apa si se toarna peste amestecul de pe foc in momentul in care fierbe.Se lasa sa se ingroasa putin la foc foarte mic.

       Morcovul se pune la prajit in 2 linguri de ulei de floarea soarelui incins in wok sau tigaie,dupa 3-4 minute se adauga ceapa si ardeiul,se mai prajesc 2 minute si la final carnea si sosul se amesteca cu legumele.Cand s-a oprit focul se adauga si ananasul bucati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu