duminică, 23 februarie 2014

CIORBA DE PERISOARE


Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata-0,5 kg carne de vita si 0,5 kg carne de porc,
  • 200 g orez,
  • 1 ou,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • o telina potrivita de marime,
  • 1 pastarnac,
  • 2 ardei grasi,
  • 500 g rosii decojite si tocate marunt sau suc de rosii sau rosii in conserva,
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi mari,
  • 1 l de bors,
  • sare si piper,
  • leustean proaspat tocat si alte verdeturi,dupa gust.

       O oala de 7 litri se umple pe jumatate cu apa si se pune pe foc.Legumele se spala,se curata de coaja si se inlatura semintele unde e cazul,se toaca marunt si se pun la fiert,mai putin rosiile care se adauga dupa ce acestea au fiert.Se pregateste amestecul de perisoare,se spala orezul in mai multe ape,se adauga intr-un castron incapator si carnea,se sareaza si pipereaza,se sparge un ou si se amesteca bine.Se pot toca marunt si cateva fire de patrunjel.Din acest amestec se formeaza bile nu foarte mari care se pun intr-o oala cu apa care fierbe,se lasa sa dea cateva clocote pana ce perisoarele se ridica la suprafata,se scot si se adauga in oala de ciorba,dupa ce sunt fierte legume- le. Se fierb in continuare pana ce este fiert orezul din perisoare,se adauga borsul,sarea si piperul, se potriveste de gust se mai lasa putin la fiert,iar dupa ce s-a stins focul se adauga si verdeata.
          Cantitatile pot varia,la legume ca si la carne,se poate folosi carne de curcan,de pui sau de ce se doreste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu