joi, 13 februarie 2014

CIORBA DE AFUMATURA CU ZEAMA DE VARZA




          Pentru aceasta ciorba pe care o gatesc iarna,pentru ca este mai grasa ,avem nevoie de:


  • 1 kg de ciolan afumat dezosat,
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi,
  • 1 telina radacina mai mica,
  • 1 pastarnac ,
  • 2 ardei capia rosii,
  • 3 rosii mai mari decojite sau rosii din conserva,
  • 3 cartofi taiati cuburi mari,
  • o mana fasole pastai,
  • leustean tocat,
  • 2 linguri de ulei pentru prajit,
  • 1 l zeama de varza.
      Intr.o oala de 7 litri se pun la prajit cepele tocate marunt la foc foarte mic pentru aproximativ 20 de minute.Unul din morcovi se da prin razatoarea mare si se pune peste ceapa impreuna cu afumatura taiata bucati potrivite,se lasa cam 10 minute,dupa care se adauga restul de albitura tocata marunt, morcovul,telina si pastarnacul.Se calesc putin impreuna si se adauga 2 litri de apa,se lasa la fiert pentru o jumatate de ora dupa care se adauga ardeiul taiat fideluta,rosiile decojite,fasolea pastai si cartofii.Se continua fierberea pentru 1 ora si jumatate la foc potrivit.Separat se da in fiert zeama de varza,se adauga la ciorba si mai fierbe cam 1o minute.Se presara cu leustean tocat dupa ce focul a fost stins.
       Avand in vedere ca zeama de varza este sarata eu nu pun sare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu