miercuri, 12 februarie 2014

PUI MAROCAN LA CUPTOR


                     

       
        -1 kg de pulpe superioare,
        -1 ardei iute,curatat de seminte si taiat felii subtiri,
        -5 linguri de ulei de masline,
        -zeama de la o portocala,
        -zeama de la o lamaie,
        -2 lingurite de curcuma,
        -2 lingurite de ghimbir pulbere,
        -un varf de cutit de scortisoara macinata,
        -5 catei de usturoi pisati,
        -3 linguri de stafide,
        -2 linguri de menta uscata,tocata
        -sare.
        Se spala bucatile de pui,se sareaza si se pun intr-un vas incapator.Amestecati ardeiul iute,usturoiul,sucul de lamaie si de portocala,uleiul de masline,scortisoara,praful de ghimbir si curcuma,stafidele si turnati peste carnea de pui.Lasati sa stea o jumatate de ora cel putin.
        Se incinge cuptorul bine,puiul se aseaza in tava cu tot cu marinata,se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor.Dupa 30 de minute se scoate folia si se mai lasa in jur de 15 minute pana incepe sa prinda o crusta si sosul din tava se ingroasa putin.
        Se serveste cald cu cous-cous si menta presarata deasupra.
        Este un fel de mancare exceptional,initial am fost sceptica la combinatia de scortisoara si carne, dar  savoarea este delicata,foarte bun!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu