duminică, 16 februarie 2014

CIORBA TARANEASCA DE PORC



                                   INGREDIENTE pentru o oala de 7 litri:

      La aceasta ciorbita putem adauga legume in functie de preferinte,insa nu trebuie exagerat,cu legume de genul mazare si conopida.Aceasta este o reteta clasica dupa cum se gateste in satele din sudul tarii.
  • 1 kg si jumatate oase cu carne de porc,
  • 2 cepe mari,
  • 2 morcovi mari,
  • o telina potrivita,
  • 1 pastarnac,
  • 500 g rosii tocate sau rosii din conserva,
  • 2 ardei grasi sau capia,
  • 3 cartofi potriviti de marime,taiati cuburi mari,
  • 1 litru bors,
  • sare,
  • leustean si marar proaspat tocate.
  • 2,5 l apa si se mai adauga cand scade.
       Dupa ce se spala in mai multe ape,oasele se pun la fiert,iar in momentul in care se aduna spuma apa din oala se schimba cu o alta curata.Aceasta operatiune se mai repeta o data,astfel  ciorba ramane limpede si o mare parte din toxine se elimina.Se lasa la fiert oasele cam 1 ora si jumatate,la foc potrivit dupa care se adauga ceapa tocata,morcovii,ardeiul,pastarnacul si telina,de asemenea tocati si dupa 30 de minute se adauga rosiile  si cartofii.Se mai lasa la fiert 30 de minute si se adauga borsul fiert in prealabil si se potriveste de sare.Ciorba este gata dupa 30 de minute de fiert impreuna cu borsul ,atunci cand se adauga mararul si leusteanul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu