joi, 3 iulie 2014

TARTA DE PIERSICI

         Se aleg 4 piersici mari si frumoase, se curata de coaja de coaja si se taie felii sau bucati potrivit de groase. Se pun la fiert cu 350 ml apa si 3 linguri de zahar.
         Blatul de tarta se face din 200 g biscuiti sfaramati  si 100 g de unt topit care se amesteca bine si se aseaza pe fundul tavii de tarta. Tava se baga la frigider pentru a se intari blatul.
         Crema se pregateste din 200 g crema de branza care se amesteca cu 200 g frisca lichida, jumatate fiola de vanilie si cateva linguri de zahar pudra. Se aseaza peste blatul rece si se niveleaza bine.
         Dupa ce au fiert fructele si s-au inmmuiat se adauga 2 plicuri de tort gelee dizolvate in cateva linguri de compot si se mai lasa la fiert pentru circa 1 minut. Se racoreste si cu ajutorul unei linguri se pune deasupra la crema de branza.


Un comentariu: