Sucul de rosii este preferatul meu in materie de conserve drept pentru care pregatesc pentru iarna stocuri destul de mari.
La circa 10 kg de rosii mai avem nevoie de 2 linguri de sare si 2 linguri de zahar. In functie de timpul fierberii ies circa 8 litri de suc.
Se spala bine rosiile care trebuie sa fie foarte coapte si sanatoase, se taie in jumatati si se dau prin storcatorul de fructe electric. Cojile si pulpa se mai dau o data pentru a extrage tot sucul.
Intr-o oala mare se pune sucul la fiert cu zaharul si sarea la foc mic circa o ora pana ce dispare spuma si devine putin mai consistent.
Se lasa sa se racoreasca, se aseaza in sticle cu gura larga curate si uscate, se strang bine capacele si se pun la sterilizat pentru cel putin 40 de minute. Se lasa pana a doua zi sa se raceasca in oala care au fiert.
La circa 10 kg de rosii mai avem nevoie de 2 linguri de sare si 2 linguri de zahar. In functie de timpul fierberii ies circa 8 litri de suc.
Se spala bine rosiile care trebuie sa fie foarte coapte si sanatoase, se taie in jumatati si se dau prin storcatorul de fructe electric. Cojile si pulpa se mai dau o data pentru a extrage tot sucul.
Intr-o oala mare se pune sucul la fiert cu zaharul si sarea la foc mic circa o ora pana ce dispare spuma si devine putin mai consistent.
Se lasa sa se racoreasca, se aseaza in sticle cu gura larga curate si uscate, se strang bine capacele si se pun la sterilizat pentru cel putin 40 de minute. Se lasa pana a doua zi sa se raceasca in oala care au fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu