miercuri, 2 iulie 2014

PRAJITURA CU PIERSICI

         Intr-o tava potrivit de mare, circa 20/30 cm se presara 5-6 linguri de zahar tos si peste zahar se aseaza feliile potrivit de groase de la 5 piersici. Se da tava la cuptor pentru circa 15 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie usor feliile de piersici.
           In acest timp se pregateste un blat din 5 oua care se mixeaza cu 5 linguri de zahar si un praf de sare pana se formeaza o spuma groasa, se adauga 5 linguri de ulei, 7 linguri de faina, 1 lingura de cacao neagra si 1 lingurita praf de copt. Se amesteca bine si se toarna peste piersici in tava. Se coace la foc mic circa 40 de minute.
          Se face testul cu scobitoarea si daca blatul este copt se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca. Cu ajutorul unui cutit se desprind usor marginile si se rastoarna prajitura pe platou. Trebuie sa iasa exact ca in foto:
          Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de a fi servita simpla sau cu frisca batuta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu